Fisket i Forshagaforsen

Lax & Öring[Sassy_Social_Share]

OLYMPUS DIGITAL CAMERALaxfisket i Forshagaforsen är ett av nordens bästa. Under dispensperioden 20 maj-15 oktober så landas i snitt en lax eller öring per vart 3-4 fisketillfälle, vilket få andra laxälvar kan mäta sig med! Då fiskekorten är begränsade i varje zon krävs förbokning. Det finns möjlighet att hyra guide och få kastinstruktioner eller boka grupparrangemang. Kontakta fiskecentret för mer information och boka din fiskeupplevelse! Lax- och öringfisket är tillåtet från 1 januari – 15 oktober.

Gädda

Foto Pontus Broqvist 12,1

Gäddan går att fiska året runt, och varje år landas gäddor över 10 kg i Forshagaforsen. De största gäddorna landas vanligtvis under höst eller vår, men gäddfisket under sommaren kan också vara bra. Eftersom gäddan ofta rör sig mellan olika områden i älven, bland annat beroende på vattenstånd, så är det en fördel att ha tillgång till båt. Vid fiskecentret finns roddbåtar till uthyrning.

Lake

lake 3,8 2014Laken är vår enda sötvattenslevande torskfisk. Den är en mörkeraktiv kallvattenart som oftast fiskas kvälls- och nattetid under sen höst och vinter.  I Klarälven fångas det varje år lakar runt 4 kg.

Id

id-thyberg

Iden är en väldigt rolig sportfisk, men är också vacker att titta på. Iden fiskas framförallt på våren kring påsk då de samlas för lek. En av de enklaste och bästa metoderna för idfiske är bottenmete med bröd eller majs. Idar runt 2 kg är en vanligt förekommande fångst i Forshagaforsen.

Fiske för barn

mete-litenUngdomar under 15 år får fiska fritt från land med metspö (toppknuten lina) och spinnfiska med valfri krok i zon 4. Mete med toppknuten lina får även fritt ske av ungdomar under 15 år i de två båtvikarna som ligger i anslutning till fiskecentret.