Laxfisket 2024

Nyhet!

På Forshagaforsens årsstämma förra veckan beslutades att dispensfisket efter lax och öring ska hålla öppet ett sista år. Vi har fått dispensen från länsstyrelsen men bokning av fiske kommer inte öppna förrän den 1/6. Tills vidare kan man boka sitt fiske på iFiske till lågsäsongspriser denna första period. Reglerna för dispensen är desamma som föregående år, dvs inget fiske vid temperaturer över 18 grader och all fångst måste rapporteras. Endast fettfeneklippt (odlad) fisk av Klarälvsursprung över 60cm är tillåten att ta upp, vilket i princip innebär en obligatorisk återutsättning av samtliga fångade fiskar.

Vad gäller bokning av fiske och båtar kommer det vara en del förändringar, bl.a kommer allt dispensfiske inklusive båtar att bokas via iFiske även under sommaren. Mer info om detta kommer inom kort. Vi kommer preliminärt hålla 1:a juli-15:e augusti stängda då vi förväntar oss vattentemperaturer över 18 grader. Skulle så inte bli fallet kommer vi att öppna fisket, men inte med samma precision som tidigare. Den temperatur som meddelas på vår hemsida är den som gäller. Servicenivån kommer alltså att minska, men vi hoppas trots det att många fortsatt vill ta chansen att uppleva ett laxfiske av hög klass.

Mailen forshagaforsen@sportfiskarna.se är stängd och eventuella frågor kring fisket får ställas direkt till fiskevårdsområdet och ordförande lars.emilson@forshaga.se. Fiskerättsägarbevis kommer i fortsättningen att utfärdas av ordförande i fiskevårdsområdet.

OBS! Så långt vi vet nu kommer det inte gå att boka något boende. Frågor kring campingen och stugor får ställas till Forshaga kommun som numer ansvarar för den verksamheten. Beskedet vi fått är att det troligtvis inte kommer att hållas öppet under säsongen 2024.

Nu hoppas vi på en gynnsam sista säsong och att många och stora fiskar fångas, som ger minnen för livet!

Med vänlig hälsning

Sportfiskarna Värmland och Forshagaforsens FVOf

Updated: 20/05/2024 — 16:39