Bra väder på laxfiskekurs med Mikael Frödin

Nu under helgen har det varit full aktivitet vid Forshagaforsen då Sportfiskarna och Forshagaforsens FVOF har arrangerat kurs med Mikael Frödin. Vi hade 5 deltagare utifrån och sedan var det våra tillsynsmän och guider som fick möjlighet att ta del av den laxfiskeerfarenhet Mikael har. En mycket givande helg med bra tips och råd som gjort att alla utvecklat sitt fiske och säkert kommer få mer lax i framtiden. Det fångades 2 laxar och 2 öringar under kursen vilket var lite sämre än vi hoppades på men förhållanden med stekande sol var inte optimalt för laxfiske. Alla deltagare var mycket nöjda och det var trevligt att ha Mikael Frödin här i Forshagaforsen för första, men förhoppningsvis inte sista, gången.

Under helgen har det varit på gränsen till vadarälv så vi har både vadat och båtfiskat på både zon 2 och 3. Vi har sett att bottnen har ändrat sig lite på vissa ställen sedan förra året och det går bra att gå ut på zon 3 vid pålväggen vid den här vattenföringen. Det går även att ta sig vadande upp till zon 2 den vägen nu om man letar sig fram.
Nu ser man lite av det vita strecket på ”vadarstenen” och vattenföringen är nu 102 m3 enligt www.vattendata.se. Igår var det 114 m3 och vadbart så vid en vattenföring på 110 m3 är det vadarälv. Temperaturen är 18,5 grader.

Skitfiske

Sportfiskarna och Forshagaforsen

Updated: 07/10/2018 — 13:06